NÓŻ SURVIVALOWY EDC TRAVELER ELMAX 2 MICARTA G10 KD KNIVES

  • Dodaj recenzję:
  • Producent: KD KNIVES
  • Dostępność: Jest (Dostępny od ręki)  (1 szt.)
    Czas realizacji: dostępny od ręki
  • Data premiery:
  • 06-12-2023 11:00:00 (CST)
  • 06-12-2023 17:00:00 (GMT)
  • 06-12-2023 09:00:00 (PST)
  • 06-12-2023 18:00:00 (PL)
  • szt.
  • Cena brutto: 1 989,00 zł 1 617,07 zł

Dane techniczne

Ostrze: Stal nierdzewna proszkowa ELMAX

grubość 4,6 mm (0.1811"), twardość 61 HRC

Wykończenie ostrza: Ręcznie Wykonana Satyna

Rękojeść: Micarta, G10

Pochwa: Kydex

Waga: 177 g (6.24")

Długość całkowita: 218 mm (8.58")

Długość ostrza: 105 mm (4.13")

Szerokość ostrza: 27 mm (1.06")

Ręcznym wyrobem noży zainteresowałem się na początku 2011r. Początkowo było to zajęcie hobbystyczne, po kilku latach wraz z rozwojem umiejętności i pasji do tworzenia

noży postanowiłem całkowićie poświęcić się "Knifemakingowi". Dziś mogę pochwalić się, że moje prace można znaleźć w kolekcjach miłośników ostrości na całym świecie. 

Najważniejsza jest dla mnie jakość wykonania, wyznaję zasadę, że rękodzieło powinno być doskonalsze i bardziej dopracowane niż produkt wykonany fabrycznie, 

dla tego każdy nóż wykonuję osobiście z najwyższej jakości materiałów. Obecnie zajmuję się realizacją wyłącznie własnych projektów i posiadam limitowaną ilość miejsc

na liście zamawiających, chcąc zachować najwyższą jakość wykonania zamykam listę zamówień gdy czas oczekiwania na realizację zamówienia dobiega do sześciu miesięcy. 

Swoje noże prezentowałem na wielu europejskich wystawach m.in w Paryżu, Gembloux czy Solingen. 

 

Dziękuję za zainteresowanie moimi pracami.

Kamil Długosz K.D. Knives